Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

De fleste dyr skjuler symptomerne for deres ejere. Langt de fleste hunde og katte holder nemlig ikke op med at spise, blot fordi det gør ondt. Vi ved ikke, hvordan og hvorfor dyrene skjuler deres tandpine, men ofte kan man mærke en tydelig forandring, efter de har fået den rette behandling.

 

 

> Download som PDF

 

Hvorfor er pleje af tænderne nødvendig?

Tandbørstning fjerner plak og forbygger tandsten og tandkødsbetændelse. Tyggeben og tørfoder er godt, men ikke nok. Dyrene tygger nemlig med kindtænderne, og tyggeben har derfor ingen effekt på fortænder og de store hjørnetænder. De renser heller ikke under tandkødsranden, hvor der, kan samle sig meget skidt.

Tandbørstning er uden sammenligning den mest effektive måde at holde hundetænder og kattetænder sunde på. 8 ud af 10 dyr, vi ser på klinikken, har et eller flere problemer med deres tænder. Nogle mere alvorlige end andre, og meget af det kan undgås med den rette pleje.

 

Kig din hund eller kat ind i munden

Start med at løfte læben og kig ind på tænderne. Gør det til en vane at holde øje med dit kæledyrs sundhed. Hvis du kigger på tænderne ofte, vil det også med tiden blive nemmere.

Dårlig ånde er ikke normalt og er et symptom på alt for mange bakterier i munden. Der må heller ikke være brune belægninger på tænderne.