Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

Vores forslag til hvordan du får dit kæledyr til at acceptere tandbørsten

At børste en kat eller hunds tænder kan hurtigt komme til at lyde kompliceret, men det er i virkeligheden ikke nogen større videnskab. Det vigtigste er at komme i gang. Med øvelsen kan du forfine teknikken.

Det er vigtigt, at tandbørstningen bliver en behagelig oplevelse for dig og dit kæledyr. I nogle tilfælde kræver det en del øvelse og tilvænning. Det er også vigtigt, at du starter, mens tænderne og gummerne er sunde og uden smerter.

 

 

> Download som PDF

 

Trin 1 – Opbyg tillid

Væn din hund eller kat til at blive rørt over næseryggen, snuden, kinderne, mundvigene og læberne. De første par gange når I sikkert ikke så langt. Det er normalt, og det er vigtigt, at du går langsomt frem. Brug evt. en bestemt kommando hver gang. Det kan f.eks. være: ”Vis bisserne”.

For nogle kæledyr kan dette første trin tage meget lang tid. Det kan være frustrerende, at tandbørsten ikke engang er kommet frem endnu, men dette første trin er uhyre vigtigt for successen længere fremme. Sidegevinsten er, at din hund eller kat vil få mere tillid til dig, og at du fremover også vil kunne undersøge din hund eller kat bedre.

Brug aldrig magt, straf eller hårde ord.

 

Trin 2 - Put fingeren i munden

Lad en finger løbe langs mundvigene og på indersiden af læberne og rør ved tandkødet og tænder. Løft op i læberne og se på tænderne. Husk at rose når det går godt, men undlad at skælde ud eller give belønning, hvis det ikke gør. (Tip: Dyp din finger i boullion, smør eller dyretandpasta).

 

Trin 3 – Brug tandbørsten

Hold støttende om snuden eller hovedet og løft læben. Pas på at du ikke kommer til at holde for næseborene. Børst i rolige bevægelser på de store hjørnetænder og de forreste kindtænder. Det er vigtigt, at du ikke bliver for ivrig på dette trin. Start med nogle få tænder ad gangen og måske kun 5-10 sekunder hvert sted.

 

Trin 4 – Hele vejen rundt

Du kan nu udvide tandbørstningen til alle tænderne. Gå forsigtigt frem og tag langsomt flere og flere tænder med. Det kan være svært at børste de bagerste kindtænder, hvis munden er åben. Hold let hundens eller kattens mund lukket. Brug små cirkelbevægelser når det er muligt og hold tandbørsten på skrå 45° på tanden, hvis det skal være rigtig fint.

 

Trin 5 – Brug 2-3 minutter hver dag

Når rutinen kører stabilt, og I hygger jer med projektet, kan du strække seancen, så du bruger mindst 2 minutter effektiv tid på at børste tænderne. På dette trin kan du også udvide til at børste indersiderne og tyggefladerne af tænderne. Du kan også købe specielle tandbørster med dobbelt hoved, der kan tage begge sider af en tand samtidig.