Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

Bange hundFyrværkeri og jul kan være en overvældende oplevelse med gæster, pynt, musik og fyrværkeri. Flot spændende og fascinerende for de fleste, men for mange hunde og katte er oplevelsen skræmmende og stressende. Hører din hund eller kat til dem der bliver utrygge, når der skydes fyrværkeri af, så er der hjælp at hente fra os på Husum Dyreklinik. Der er flere muligheder for at afhjælpe angsten hos utrygge hunde og katte, men det kan være afgørende at starte i god tid.

Fodertilskud - den mildeste behandling helt uden bivirkninger

Zylkène og foderet Royal Canine Calm: Både Zylkene og Calm indeholder peptidet alfa-casozepin fra mælkeproteinet kasin som har en beroligende og afslappende effekt på både hunde og katte.

Kalm er ligeledes et fodertilskud som udover mælkepetider indeholder en kombination af naturligt forekommende essentielle amminosyrer T-Theanin og L-Tryptophan samt B-vitamin. Disse mælkepeptider, aminosyrer og vitaminer har en gavnlig effekt på dyrenes adfærd, understøtter hjernens egen produktion af signalstoffer og er med til at give dyret en indre ro og overskud til at modstå ydre påvirkninger.

Foderet og fodertilskudene kan anvendes gennem hele december og tager toppen af utrygheden hos hunde og katte. På selve nytårsaften kan en højere dosis af både Zylkene og Kalm gives.

Medicin

Sileo er et helt nyt produkt til dæmpning af lydangst hos hunde. Det blokerer forskrækkelsesrefleksen og virker beroligende uden at hunden bliver træt. Sileo virker i løbet af en halv time og gives helst inden hunden udsættes for de angsprovokerende lyde. Det kan gives hver 2. time op til 5 gange. Sileo er en gel som skal gives i kindslimhinden. Det revulutionerende ved dette produkt er, at det ikke sletter hukommelsen, så hvis hunden får nogle gode oplevelser i forbindelse med fyrværkeri, da husker den det og kan i fremtiden hæmme hundens lydangst. Det kan være en fordel at afprøve produktet før nytårsaften. Videon herunder viser hvordan Sileo doseres:

http://www.sileodog.com/dk

Beroligende og angstdæmpende medicin i kombination gives til MEGET angste og urolige hunde hvor intet andet virker. Vi anbefaler til hver en tid at ovenstående muligheder er forsøgt først, da disse medikamenter har nogle bivirkninger på hjerte- og kredsløb som specielt kan være et problem hos ældre hunde og hunde med dårligt hjerte. Hunde på dette medicin må under ingen omstændigheder være alene nytårsaften.

Kontakt os, og lad os tage en snak om hvordan dit kæledyr bedst hjælpes gennem december og nytåret: 38 28 77 12

 

Generelle gode råd til nytårsdag og -aften

  • Lad ikke din hund eller kat være alene hjemme i løbet af dagen.
  • Luft din hund grundigt om formiddagen og supplér gerne med mental aktivering i løbet af dagen så hunden er træt om aftenen.
  • Lad ikke din hund eller kat komme udenfor når der affyres fyrværkeri
  • Træk gardinerne for vinduet hvor hunden/katten opholder sig og tænd for radio/tv i rummet
  • Til næste år: Lav lydtræning i god tid så hunden eller katten tilvænnes de "farlige lyde" og er klar til næste nytårsaften.

    Nåtårsangst hos hunde og katte