Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

I kraft af vores samarbejde med katteopdrættere, har vi også erfaring indenfor fødselsproblemer. En kat med problemer med fødsel af killinger er ofte behandlingskrævende.

Der kan være risiko for, at fødslen kan gå i stå med efterfølgende problemer med dødfødte killinger. Hvis man ikke kan få sat fødslen i gang med medicin, kan det være nødvendigt at lave kejsersnit.

 

Hvis en kat, der lige har født, bliver meget dårlig i dagene efter fødslen, vil der oftest være tale om tilbageholdte moderkager og begyndende livmoderbetændelse. Dette kræver hurtig behandling. Ligeledes kræver betændelse i mælkekirtlerne hurtig behandling, idet både moderdyret og killingerne hurtigt bliver meget syge.

 

Livmoderbetændelse hos katte

Katte, der er blevet parret, men hvor killingerne af en eller anden årsag er døde, kan risikere at få livmoderbetændelse. Dette viser sig oftest som brunligt eller gulligt flåd fra skeden af katten. Her vil katten næsten aldrig være i stand til at udrense sig selv, hvorfor behandling er nødvendig.

Behandlingen er længerevarende og kræver derfor ofte en indlæggelse og hormonbehandling i 5 dage, samt efterbehandling i 14 dage med antibiotika.

 

Sygdomme hos de nyfødte killinger

De hyppigste problemer, der ses hos de helt unde killinger er diarre og øjenbetændelse. I de milde tilfælde klarer killingerne det selv, men hvis de holder op med at spise eller taber sig, er det nødvendigt at få disse dyr behandlet.

Typisk er disse problemer af smitsom karakter, og hele kuldet bliver ramt i et vist omfang. Det kan derfor være en god ide at gå til dyrlægen med kuldet, hvis de alle bliver syge eller holder op med at tage på. En sund og rask killing bør tage ca. 100 gram på om ugen.