Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

 

I forbindelse med den kliniske undersøgelse og sundhedstjek, lytter vi på dyrenes hjerte. Herved konstaterer vi, om der er hørbare mislyde. I forbindelse med udredning af disse patienter, anbefaler vi ofte både en røntgenundersøgelse af brystkassen og en ultralydsundersøgelse af hjertet.

Disse undersøgelser giver en mere præcis vurdering af problemets omfang. Det er også med til at fastslå hvilken type medicin, der er nødvendig for at behandle problemet.

Når først der er konstateret problemer med hjertet og en behandling er blevet sat i gang, er dette oftest en livslang behandling, men mange kæledyr får på denne måde forlænget deres levetid betragteligt.


Visse hjertelidelser er arvelige, og nogle racer er mere hyppigt afficeret end andre. De hyppigste af disse lidelser er HCM (hypertrofisk cardiomyopati) og problemer med hjerteklapperne (mitralinsufficiens).

Disse hjertelidelser kan vise sig på mange måder. I nogle tilfælde, er det ikke engang muligt at høre mislyde på hjertet, i mere alvorlige tilfælde viser det sig ved pludselig død eller blodpropper i bagbenene. Der er derfor ofte regler og krav om skanning af dyr inden de bruges til avl.