Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

Her udførere dyrlæge Søren Pejstrup en røntgenundersøgelse for halthed eller ondt i ryggen

På klinikken har vi et moderne digitalt røntgenanlæg. Det tager billeder af høj kvalitet og er meget hurtigt til at fremkalde og vise resultat.

Vi bruger røntgenudstyret næsten hver dag til en meget bred vifte af diagnostik. Røntgenbilleder er nemlig ikke kun brugbart til at vurdere knogler med. Det kan også bruges til diagnostisere visse sygdomme i maven og brysthulen.

Vi tager desuden også røntgenbilleder for hoftedysplasi og albueledsdysplasi til avlsgodkendelse i Dansk Kennelklub.

 

Diagnostik med røntgen

Halthedsproblemer er en hyppig årsag til henvendelse hos dyrlægen og kan skyldes mange forskellige årsager. En halthedsundersøgelse vil typisk indbefatte at man observerer dyret bevægelse sig rundt på gulvet og at man føler og manipulere led og knogler. I mange tilfælde vil dyret komme med en reaktion fra det sted der gør ondt.

Først vil man forsøge at udelukke problemet skyldes infektion, sår eller andre udvendige skader. Hvis der er mistanke om mere alvorlige problemer, såsom f.eks. brækkede knogler eller skader på sener, vil den videre undersøgelse oftest foregå under bedøvelse og inkludere mindst to røntgenbilleder.

Hos katte er en hyppig årsag til haltheder problemer i knæleddet. Dette skyldes oftest løse knæskaller eller sprængning af et korsbånd. Vi har erfaring med behandling af begge problemer og behandlingen vil ofte bestå i en operation af benet.

Nogle hunde kan udvikle gigt sidst i livet. Det kan skyldes mange forskellige årsager, men vil typisk altid være smertefuldt for hunden. En vurdering af gigtforandringer hos ældre hunde vil ofte indebære røntgenundersøgelse, for at kunne vurdere omfanget.