Husum Dyreklinik er ISO-certificeret

Husum Dyreklinik

Frederikssundsvej 326
2700 Brønshøj

Tlf: 3828 7712

Mail: 1@husumdyreklinik.dk

Åbningstider

Mandag: 8 - 17
Tirsdag: 8 - 17
Onsdag: 8 - 17
Torsdag: 8 - 19
Fredag: 8 - 16
Lørdag: 10 - 14 (kun fodersalg)

En dyrlæge kan træffes alle hverdage imellem kl. 8 - 9, men der er telefontid hele dagen i vores åbningstider.

Vi er i stigende grad begyndt at se problemer med tænderne hos både hunde og katte. Dels skyldes det en øget opmærksomhed på problemerne, og dels at der er en reel forøgelse i frekvensen af problemer. Det hører med til en normal klinisk undersøgelse, at dyrene får sine tænder undersøgt.

 

Der er mange katte, der kommer til dyrlægen med varierende grader af "huller i tænderne". Den korrekte betegnelse er "FORL" og er en engelsk forkortelse for: Feline Osteoclastic Resorbtive Lesions. Tænder med FORL er smertefulde og kræver behandling. Ofte indebærer behandlingen at den påvirkede tand skal trækkes ud. I tvivlstilfælde kan diagnosen bekræftes med røntgenundersøgelse af tænderne. Det er under alle omstændigheder en god ide at tage røntgenbilleder efter selve behandlingen, for at vurdere om alt er i orden som det skal være. Alt dette gøres naturligvis under fuld narkose.

 

Vi ser også en del yngre katte med tandkødsbetændelse og meget rødme i tandkødet. Dette kan ofte behandles ved god mund- / og tandhygiejne. Ved svære tilfælde kan røntgenbilleder og udtrækning af tænderne komme på tale.

 

I forbindelse med tandbehandlinger, er god mundhygiejne en vigtig faktor for forebyggelse af disse lidelser. Dette indebærer brug af tandbørstning med speciel tandpasta beregnet til katten (som den kan lide). Desuden kan tandstensdiæt være et godt supplement.